VVD Putten zet zich in voor betaalbare woningbouw

De VVD Putten is voorstander van het versneld uitvoeren van Putten-Zuid, zodat er op korte termijn woningen voor jongeren gebouwd kunnen worden. In de raadsvergadering van 30 april jl. heeft de VVD hiervoor gepleit.

In Putten zijn tot 2025 circa 830 extra woningen nodig. Woningen in alle prijsklassen, maar vooral ook voor starters op de woningmarkt. Om dit te bereiken dient de raad locaties aan te wijzen waar nieuwbouwwoningen mogelijk zijn. Een nieuwbouwlocatie is de laatste fase van Bijsteren, die de naam Rimpeler heeft gekregen. Na deze laatste fase van Bijsteren resteren slecht nog inbreidingslocaties binnen de dorpskern. Deze locaties zijn vaak lastiger te ontwikkelen door het versnipperde eigendom en de sanering die plaats dient te vinden. Een grotere locatie is het bedrijventerreintje aan de Ambachtstraat waar volgens het college 120 woningen mogelijk zijn.

De VVD betwijfelt of herontwikkeling van de locatie Ambachtstraat met 120 woningen voor 2024 reëel is. De locatie kent een versnipperd eigendom en er zijn diverse milieuhinderlijke bedrijven aanwezig. Herontwikkeling door de gemeente gaat veel belastinggeld kosten en dan nog is het de vraag of alle eigenaren, vaak goed lopende bedrijven, bereid zijn te vertrekken.

Omdat het allerminst zeker is dat de Ambachtstraat voor 2024 herontwikkeld kan worden met 120 woningen, kan rond 2020 de situatie ontstaan dat er te weinig nieuwbouwwoningen zijn voor onder anderen onze starters. Om dit te voorkomen wil de VVD inzetten op een snelle ontwikkeling van Putten-Zuid (Van Geenstraat – hoek Nijkerkerstraat), waar aanmerkelijk sneller gebouwd kan worden.

Voor de Ambachtstraat wordt voorgesteld om door middel van burgerparticipatie deze locatie door de ondernemers zelf te laten ontwikkelen, of de huidige bedrijvigheid te behouden.