Albert de Bruin

Na gewoond te hebben in Maarn, Zaandam en Purmerend, woon ik inmiddels met groot plezier al zo’n 20 jaar in Putten. Een mooie plek om te wonen maar er zijn ook aandachtspunten die we kunnen verbeteren. Hier moeten ideeën voor komen en worden omgezet in daden. In Putten kom je dan al heel snel uit op bijvoorbeeld het schrijnende tekort aan (starters) woningen, zorg voor een gezond vestigingsklimaat voor het bedrijfsleven die werkgelegenheid biedt en een carrière om maar eens een paar zaken te noemen. Voor oplossingen kom je dan al gauw uit bij… de politiek.

 

Een plezierige welvaart is belangrijk, maar niet alleen een doel op zich. Het is ook een middel om andere voorwaarden voor geluk mogelijk te maken, zoals gezondheid, een veilige en fijne omgeving, vertrouwen in de toekomst, de vrijheid om te kunnen ondernemen, vitale cultuur- en sportvoorzieningen, omzien naar en zorgen voor kwetsbare mensen, ed. Om hieraan mee te helpen vraagt dit om verantwoordelijkheid, verbinding en leiderschap. 

 

Hierbij past een verantwoordelijke stijl van politiek bedrijven. Elkaar niet aanvallen, maar compromissen sluiten. Niet ingraven in het eigen gelijk, maar oog hebben voor elkaars zorgen en belangen. En vooral kijken naar wat werkt, gewoon pragmatische oplossingen voor een probleem gaan uitvoeren. 

 

De afgelopen jaren klotsten de gemeentelijke overschrijdingen (zoals bijvoorbeeld voor het gemeentehuis en het Fontanus- en Kerkplein) en de uitgaven voor dure onderzoeksbureaus over de plinten. Tegelijkertijd krijgt een Puttense moeder voor haar gehandicapte kind 75 procent minder budget dan benodigd. Dat zijn allemaal zaken die spelen in Putten. Voor mij een motivatie om de handen uit de mouwen te steken.

 

En van de Puttense politiek mag, juist nu, ook worden verwacht dat er verder wordt gekeken, richting de nabije toekomst (bouwen van woningen). Dat wordt nagedacht over de veranderingen die op ons afkomen (een energietransitie die per huis tussen de euro 50.000 en euro 100.000 gaat kosten) en waar we naartoe willen met dit land en dus ook onze eigen dorp. 

 

Werk en hobby’s:

Managing Director bij QliniQ Medical, een onderneming in oa geneesmiddelen. Sport heeft altijd mijn warme belangstelling gehad. In Putten was ik 12 jaar voorzitter van SDC Putten tot einde 2020. Mede-oprichter van de Puttense Sportmarathon en de Puttense Sportfederatie. O ja… bijna vergeten, ik ben seizoenkaarthouder bij Feyenoord.

 

Waarom VVD Putten:

Pragmatisch problemen oplossen die mensen echt helpen. De lokale VVD bestaat uit betrokken Puttense dorpsgenoten, mooi toch!