Jorrit Heinen

Geboren en getogen in Putten, opgegroeid samen met 3 zussen in een christelijk, creatief en avontuurlijk ondernemersgezin. De eerste jaren van mijn jeugd wonend net buiten het dorp aan de Krachtighuizerweg en de tweede helft van mijn jeugd midden in het dorp in het huis waar nu het inloophuis is gevestigd. Fijne herinneringen aan het wonen in en bij de prachtige natuur van de Veluwe. Het klimmen in bomen, het bouwen van hutten en het fietsen over de glooiingen in het bos. Een heerlijke plaats om op te groeien als kind.

 
Mijn ouders exploiteerde een klein bejaardenpension in huis wat mijn vader wat flexibiliteit en ruimte gaf om van zijn creatieve hobby -het beschilderen van keramiek- zijn beroep te maken. Als kind vond ik het heerlijk om creatief mee te doen en met name nadat er ook producten van mijzelf werden verkocht was de ondernemer in mij geboren. Al op jonge leeftijd gaf mijn vader het stokje aan mij over en mocht ik het kleine bedrijfje in Delfts blauw uitbouwen. Hiervoor trok ik samen met mijn echtgenote naar Amsterdam waar wij 8 jaar woonden, werkten en onze oudsten van de 4 gekregen kinderen zijn geboren. Uiteindelijk weer teruggekeerd naar Putten waar de kinderen konden opgroeien in een heerlijke omgeving en waar ik leiding mag geven aan ons familiebedrijf Heinen Delfts Blauw.

 
Politiek heeft al van jongs af aan mijn interesse gehad en ik volgde nagenoeg alles wat er over op tv, radio en in kranten over verscheen. Vanuit mijn christelijke achtergrond koos ik eerst voor het GPV en later de ChristenUnie. Toch had het liberale gedachtengoed van de VVD altijd mijn sympathie met aansprekende leiders als Wiegel en later Bolkestein. Door persoonlijke ontwikkeling uiteindelijk de keuze gemaakt voor de VVD. De landelijke politiek volgend en met name de laatste jaren kreeg ook de lokale politiek steeds meer mijn belangstelling. Vooral de thema’s rond de ruimtelijke ontwikkeling hebben mijn grote interesse. In wat voor een dorp willen wij met elkaar plezierig en veilig wonen, werken en recreëren en is daar een integrale visie op voor nu en over 25 jaar.

Vooral het gebrek aan visie op de ruimtelijke ordening voor langere termijn hebben mij gemotiveerd om actief te gaan worden in de lokale politiek voor de VVD Putten. Met het ondernemersbloed in mij wil ik niet alleen op ‘de winkel passen’ maar alles verbeteren wat kan. Het beeld in het dorp is naar mijn mening teveel gefragmenteerd en ik zou graag mijn bijdrage en visie leveren aan het plan voor de toekomst.