Maarten de Bruin

Inmiddels is er een enthousiast en betrokken team geformeerd van betrokken mede-dorpsgenoten die de VVD weer stevig op de kaart gaan zetten. Ik wil meewerken om het rechts liberale geluid weer te laten klinken en dat kan je in Putten zien als een frisse wind, eindelijk. 

Na mijn studie op het Atheneum op Groevenbeek en de VU in Amsterdam ben ik aan het werk gegaan en werk nu als ICT consultant. Ik implementeer gespecialiseerde software bij met name internationaal georiënteerde bedrijven. Mijn werkgebied is Nederland en Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zweden, Roemenië, Engeland, ed. 

Het tekort aan woningen en een veel te lage focus op jongeren heeft mijn interesse gewekt om daar via de politiek verandering in aan te brengen. Ik denk dat als wij in Putten een goede visie hadden gehad, dan was er bijvoorbeeld veel meer gebouwd in de afgelopen 10 jaar. Nu hebben wij als

starters een enorm probleem en worden onze jongeren succesvol het dorp uitgejaagd. Putten wordt op die manier nog grijzer en blijven we hangen in het verleden. Ik merk het zelf ook, samen met mijn Puttense vriendin Lucette, wonen wij nu bijna 2 jaar in Ermelo. Gewoonweg door het gebrek aan woonruimte. 

Onze jongeren trekken in het weekeinde massaal naar omringende plaatsen. Waarom? De beperking van onze horeca openingstijden. Ook daar willen we meer vrijheid en verantwoordelijkheid voor ondernemers en jongeren. Laten we samen met hen kijken welke openings- en sluitingstijden nodig en haalbaar zijn. 

De binding met Putten is nog altijd zeer sterk, ik voetbal bijvoorbeeld met heel veel plezier bij SDC Putten in het 3e en onze sociale contacten en families bevinden zich ook hoofdzakelijk in Putten. Ik wil mij verder ontwikkelen en leren wat politiek is en met name mij inzetten om ons mooie dorp aantrekkelijker en beter te maken voor onze jongeren. Bij de VVD is het mooi dat er volop ruimte is voor een eigen inbreng en het voortouw te nemen. Inmiddels heb ik als lid van de Programmacommissie vele gesprekken gevoerd met maatschappelijke organisaties en deze zaken ook vertaald met pragmatische oplossingen in ons verkiezingsprogramma.