Laatste jaar VVD-raadslid Bert Klompenhouwer

Putten, 11 juni 2017 – Bert Klompenhouwer, VVD raadslid in Putten, houdt het na de Gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar voor gezien. De enige liberale volksvertegenwoordiger in Putten heeft er dan 11 jaren opzitten: “Vanaf voorjaar 2007 was ik het VVD-geluid in de raad. Dat zijn bijna 3 raadsperiode lang. De tijd is gekomen om het stokje over te dragen aan jongere liberalen,” poneert het raadslid dat eind dit jaar 65 wordt.

Hoe nu verder? 

Bert Klompenhouwer: “De VVD leden hebben uit hun midden een teamleider gekozen, die de bestuurlijke verantwoordelijkheid neemt om een nieuwe liberaal tijdperk in te luiden in ons dorp. Ze heet Rixt Tanja en is een goed opgeleide vrouw van 36 jaar. Zij wil een nieuw team samenstellen uit Puttenaren, die hun schouders willen zetten onder het project Voor-een-Liberaal-Putten. Dat komt dus goed,“ besluit Bert Klompenhouwer. 

Wie is Rixt Tanja? 

Rixt Tanja is in de stad Groningen opgegroeid als dochter van een arts en een hbo-docente. Daar haalt ze een master in de Nederlandse taal. Werkend als docente doet ze er ook een master in recht bij met als specialisatie bedrijfsrecht en bestuursrecht. In 2013 is mr. drs. Rixt Tanja in Putten komen wonen en landelijk werkzaam als jurist. Als liberaal sloot ze zich aan bij de VVD in Putten. 

VVD teamleider? Wat houdt dat in?

We stellen de vraag aan Rixt Tanja: “Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen kreeg in Putten de VVD de meeste stemmen. Alleen zien we dat niet terug in de gemeentelijke politieke verhoudingen. Hoe dat komt? Bestuurlijke inactiviteit. Het is aan mij als teamleider om er weer leven in te blazen hier in Putten. Ik weet mij gesteund door Astrid van Schaik en Nathalie van Houwelingen, die het secretariaat op zich neemt. Samen zijn we op zoek naar vrijheidslievende en ondernemende Puttenaren, vrouwen en mannen, van jong tot oud om tot een liberaal team te komen, dat zich politiek gaat manifesteren in het dorp. Het is de taak van de teamleider om alle liberale krachten te bundelen voor een liberaal Putten.” 

Hoe ga je dat doen?

Rixt Tanja: “Allereerst door Puttenaren wakker te schudden. We hebben huis-aan-huis flyers laten drukken met de tekst: VVD Putten zoekt jou! Die gaan we verspreiden. Vervolgens nodig ik liberaal denkende en voelende Puttenaren uit om aan te schuiven bij liberale tafelgesprekken te mijner huize. Laten we gezamenlijk een actieplan verzinnen en dat samen uitvoeren. Iedereen is welkom die van Putten een ondernemender, vrijer en mooier dorp wil maken. Er zijn veel vrijwilligers nodig voor een liberaal Putten, zoals kritische meedenkers om een liberaal programma te ontwikkelen, een webmaster, fractieondersteuners en kandidaten voor de gemeenteraad. De VVD Putten staat op het punt te herleven. Ik roep liberale Puttenaren op zich te melden bij vvdputten@gmail.com of 0625015049. Samen voor een liberaal Putten.”