Verdraagzaamheid

Als geboren Puttense en opgevoed in een christelijk gezin, heb ik Bijbelse waarden meegekregen: zoals verdraagzaamheid en er voor een ander zijn. Onze samenleving bestaat uit mensen met  verschillende levensbeschouwingen. Ik vind dat je met iedereen, van welke signatuur ook, goed moet kunnen omgaan. Kerk en staat moet je gescheiden houden. 

Zelf ben ik 25 jaar actief geweest in de lokale politiek van Putten. In 1978 begonnen als bestuurder van de VVD Putten, vervolgens in totaal 17 jaar lang gemeenteraadslid voor de VVD en ook een raadsperiode als wethouder. En als trouwambtenaar heb ik in mijn leven wel 1000 huwelijken mogen sluiten. Zowel in mijn politiek/bestuurlijke loopbaan en als trouwambtenaar heb ik de kernwaarde verdraagzaamheid altijd in het achterhoofd gehouden. 

Bij de VVD voel ik mij thuis omdat daar dezelfde kernwaarden gelden die me thuis zijn geleerd, waaronder ook gelijkwaardigheid van mensen en sociale rechtvaardigheid. 

Na de Tweede Wereldoorlog was iedereen er voor elkaar. In deze Corona-crisis voel ik die saamhorigheid weer. Wat zal de wereld er mooi uitzien, als we dat allemaal kunnen vasthouden!


Alette ter Borg-Gulliker (81)