Gelijkwaardigheid

Gelijkwaardigheid 

Adel Qutaini is op 25-jarige leeftijd Syrië ontvlucht. De vluchtroute was gevaarlijk, omslachtig en kostbaar. In 2014 meldt hij zich als asielzoeker in Nederland. Adel is nu 32 jaar. Inmiddels heeft zijn vrouw zich bij hem kunnen voegen, hebben ze in Nederland een dochter gekregen, heeft Adel de opleiding Finance & Control in zeer korte tijd met succes afgerond, werkt hij al voor het 3e jaar bij PricewaterhouseCoopers als accountant en volgt hij ook nog een Master opleiding. Met echtgenote Sara en dochter Cilia woont Adel in Putten. Het Nederlands paspoort is hem dit jaar toegekend. Recent heeft Nederlander Adel Qutaini zich als lid aangemeld bij de VVD. 


De VVD Putten stelt hem drie vragen. 

Waarom besloot je je aan te sluiten bij een politieke partij? 

"Er wordt veel gesproken over vluchtelingen, meestal negatief, maar weinig gesproken met vluchtelingen. Ik geloof dat ik dat beeld kan veranderen. Ik ben Nederlander geworden, niet alleen op papier maar ook diep in het hart. Nederland is mijn thuis en ik hoor bij dit land. Klopt dat ik een andere achtergrond heb dan mensen die in Nederland zijn geboren, maar dat maakt het juist leuker en interessanter. Jammer dat er sommige mensen bang voor het verschil zijn. Verschil tussen mensen is essentieel en gezond. Dat wil ik anderen laten zien via een politieke partij.”


Waarom koos je voor de VVD? 

“In de oorlog in Syrië heb ik heel gevaarlijke situaties meegemaakt. Ook in Nederland ben ik veel problemen tegengekomen. Maar ik heb nooit opgegeven. Ik koos altijd voor doen! Ik geloof enorm dat je gelijkwaardig met anderen behandeld moet worden, ongeacht wat je achtergrond is. Je mag zijn wie je wilt zijn zonder bang te zijn voor anderen. Kortom, liberalisme spreekt me aan. Daarom heb ik voor de VVD gekozen, de partij van het doen!”


Wat wil je met het lidmaatschap van de VVD gaan doen? 

"Mijzelf ontwikkelen, mijn netwerk vergroten. En…het belangrijkste: mijn stem laten horen!"