Persbericht

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 verdween de VVD in Putten uit de gemeenteraad. Albert De Bruin wil samen met het kernteam nieuw leven blazen in de lokale partij en de VVD weer op de kaart zetten.

Lokale VVD Putten weer terug!

Bij de vorige Tweede kamer verkiezingen stemden bijna 3.600 Puttenaren op de VVD, waardoor de VVD in Putten veruit de grootste partij bleef. Een jaar later bij de Gemeenteraadsverkiezing kon de plaatselijke VVD helaas geen kandidaten vinden en verdween de VVD uit de Gemeenteraad van Putten. Dat is eigenlijk best opmerkelijk en daar kunnen en willen we ons niet bij neerleggen.

Inmiddels is er een nieuw, enthousiast en daadkrachtig lokaal VVD team opgericht. Doel is om weer een belangrijke rol in te nemen in de lokale politiek in Putten. De Tweede kamer verkiezingen zijn al in maart en we gaan eerst vanuit Putten de landelijke VVD een handje helpen. Uiteraard zijn de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 het uiteindelijke doel.

Het jaar 2020 werd wereldwijd en dus ook in Putten gedomineerd door corona. Het virus was en is een groot gevaar voor de gezondheid, recente cijfers geven aan dat ook Putten nu hard wordt geraakt. Door corona zijn mensen ernstig ziek geworden, overleden of geraakt door het verlies van een dierbare. Dankzij het geweldige werk van alle mensen in de zorg, en ook dankzij al die Puttenaren die hun dagelijks leven op vergaande wijze aanpassen, houden we de zorg zo goed als mogelijk overeind. Dat vraagt nog steeds veel van mensen. We zouden allemaal graag weer eens een vriend of familielid omhelzen, thuis een feestje geven, of dansen bij het uitgaan. Maar elkaar beschermen vraagt een inspanning van ons allemaal. 

Inmiddels raakt corona ook onze (lokale) economie hard. Veel ondernemers kunnen met pijn en moeite net het hoofd boven water houden, werknemers zitten thuis na een ontslag of vrezen voor hun baan, en zzp’ers zien hun opdrachten wegvallen. 

Het voelt dan ook enigszins ongemakkelijk om de aandacht nu op de politiek te vestigen, terwijl de samenleving zoveel doorstaat en mensen uit zichzelf zoveel veerkracht tonen. Toch moeten we als politici juist in moeilijke tijden problemen blijven bespreken en denken in mogelijke oplossingen. Maar van de politiek mag ook worden verwacht dat er verder wordt gekeken dan geld alleen. Dat wordt nagedacht over de veranderingen die op ons afkomen en waar we naartoe willen met dit land en dus ook onze eigen dorp. En dat mag zeker worden verwacht van de grootste partij van Nederland. Want genoeg welvaart is belangrijk, maar niet alleen een doel op zich. Het is ook een middel om andere voorwaarden voor geluk mogelijk te maken, zoals gezondheid, een veilige en fijne omgeving, vertrouwen in de toekomst, de vrijheid om te kunnen ondernemen, vitale cultuur- en sportvoorzieningen, omzien naar en zorgen voor kwetsbare mensen, en jezelf te kunnen en mogen ontwikkelen.

Om hieraan mee te helpen vraagt dit om verantwoordelijkheid, verbinding en leiderschap. Hierbij past een verantwoordelijke stijl van politiek bedrijven. Elkaar niet aanvallen, maar compromissen sluiten. Niet ingraven in het eigen gelijk, maar oog hebben voor elkaars zorgen en belangen. En vooral kijken naar wat werkt, gewoon pragmatische oplossingen voor een probleem gaan uitvoeren. 

In Putten spreken we dan bijvoorbeeld over het jarenlange schrijnende tekort aan sociale huurwoningen en starterswoningen. De eigen woning mag geen melkkoe worden door hoge belastingen en de huren moeten omlaag door meer aanbod. Maar ook zaken als keuzevrijheid te geven aan onze burgers en lokale ondernemers en agrariërs, de cultuursector sterker ondersteunen en bijvoorbeeld sportvoorzieningen op peil te gaan brengen.


We kunnen ook burgers, verenigingen, maatschappelijke organisaties via het Burgerinitiatief meer betrekken bij onze Puttense politieke besluiten. De schouders onder Putten zetten doe je als burger, politiek en samenleving gezamenlijk.

Met een grote VVD terug in Putten kunnen we dan belangrijke thema’s kordaat aanpakken. Uiteraard zijn er nog meer belangrijke zaken die we gaan helpen oplossen voor onze eigen Puttenaren. 

Het team die nu de start heeft gegeven bestaat uit de volgende Puttenaren:

·       Albert de Bruin (voorzitter lokaal VVD team, 56 jaar, ondernemer)

·       Nathalie van Houwelingen (51 jaar, lerares Engels)

·       Jorrit Heinen (51 jaar, ondernemer)

·       Sharon Mussfeld (21 jaar, student commerciële economie)

·       Cees Kniestedt (55 jaar, advocaat, voormalig raadslid en wethouder)

·       Adel Qutaini (32 jaar, nieuwe Nederlander en Puttenaar)

·       Bert Klompenhouwer (67 jaar, tot 2018 raadslid)

In 2021 moet er veel werk worden verzet. We gaan op zoek naar nieuwe mensen die willen meebouwen aan een sterke lokale VVD. Dit als Puttense volksvertegenwoordiger of bijvoorbeeld als teamlid. We kunnen deze nieuwe betrokken vrijwilligers ondersteunen en opleiden op het gebied van de organisatie van workshops liberalisme, presenteren, debatteren en inhoudelijke onderwerpen. Maar ook gaan we samen met onze inwoners een verkiezingsprogramma schrijven om de zaken die verbeterd moeten worden in Putten goed en doordacht op te stellen.

Wil jij meehelpen om de VVD in Putten weer een belangrijke rol te laten spelen in de lokale politiek? Heb jij voorstellen voor het Verkiezingsprogramma 2022-2026? Laat het ons weten. Elk voorstel kan rekenen op een constructieve reactie van het Kernteam. Mail naar vvdputten@gmail.com of neem contact op met Albert de Bruin albert.debruin@planet.nl of bel 06 1296 0941.