Winkels open op zon- en feestdagen.

Winkelen op zondag is in de meeste steden en dorpen in Nederland een gewoonte geworden. Een halfje bruin kopen kan gewoon ook op zondag. De samenstelling en behoeftes van huishoudens is ingrijpend veranderd t.o.v. van de jaren 60 uit de vorige eeuw. Ook in ons mooie Putten. Er zijn werkende eenverdieners, mensen die werken in onregelmatige diensten bijvoorbeeld in de zorg en andere dienstverlening en verder is de vrijetijdsbesteding van de mensen veranderd.

In Putten moeten we ons durven los te maken van een vastgeroest patroon. De VVD staat voor dat niet de ene groep voor een andere groep bepaald wat ze wel of niet mogen op zondag. De een wil zondagsrust en de kerk bezoeken, de ander wil vrij zijn om een halfje bruin te mogen kopen, beide kunnen uitstekend samen.

De VVD wil een ieder in zijn waarde laten en dus is het uitstekend als winkeliers, werknemers en gewone hardwerkende mensen zelf de vrijheid hebben om te bepalen wanneer zij open zijn of willen winkelen. Als dat onderling, met goede afspraken geregeld kan worden is dat prima. In heel veel regio’s in Nederland werkt dit al jaren tot ieders tevredenheid.

Veranderingen zijn soms best moeilijk, maar zodra eenmaal een regeling zoals de openstelling op zondag is ingevoerd dan wordt dit binnen de kortste keren ook in Putten als een positieve stap gezien. Dit zowel door onze Puttense inwoners als ook voor onze toeristen en kan het een boost geven aan onze lokale ondernemers en werkgelegenheid.