Column over het gebrek aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens

Maandelijks schrijft VVD Putten een column voor de Puttensezaken. Deze column is geschreven door Kees Kniestedt, over het gebrek aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens. 


In deze column pakken we het groter aan: vrachtwagens!


Het nut van vrachtwagens hoeven wij u niet uit te leggen. Zonder vrachtwagens lege schappen. Daar zit niemand op te wachten. En hoewel het heerlijk is een vrachtwagen te rijden, willen de chauffeurs ook wel eens stoppen. Bij Puttense chauffeurs is dat niet anders. Alleen wordt ze dat in Putten steeds moeilijker gemaakt.



De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Putten bepaalt dat het verboden is om vrachtwagens op de openbare weg in de gemeente Putten te parkeren. Tot voor kort konden chauffeurs hun vrachtwagens stallen op een perceel grond aan de Van Geenstraat, maar die mogelijkheid is inmiddels verleden tijd. Bij het opheffen van deze parkeerplaats beloofde de gemeente te zullen kijken naar een alternatief; een parkeerplaats nabij het station, tussen de rondweg Henslare en de spoorlijn. Dat alternatief is er echter nooit gekomen. De gemeente zag af van de aanleg omdat een parkeerplaats voor vrachtwagens niet “kostendekkend” te maken zou zijn.



Putten kent de nodige “eigen rijders”; zelfstandige ondernemers zonder personeel. Vrachtwagenchauffeurs die rijden met één eigen vrachtwagen. Ook zijn er kleine transportondernemingen, vaak familiebedrijven, met slechts enkele vrachtwagens. Deze ondernemers beschikken meestal niet over een eigen terrein om hun wagen op te parkeren. Zij waren aangewezen op de parkeermogelijkheden bij de Van Geenstraat.



De VVD Putten vindt dat de gemeente deze rijders niet in de kou moet laten staan. Er moet ruimte zijn binnen onze gemeente om Puttense chauffeurs hun vrachtwagen ’s avonds op een verantwoorde manier te laten stallen. Dat kan eventueel tegen een kleine vergoeding die, wat ons betreft, niet per sé kostendekkend hoeft te zijn. Het klakkeloos opheffen van de parkeerplaats aan de Van Geenstraat zonder deze chauffeurs een andere mogelijkheid tot parkeren te bieden vinden wij een slechte zaak.