Putten Rotondedorp (column)

De aanleg en onderhoud van rotondes levert veelal de nodige discussies op omdat er naast kosten vaak ook grond nodig is voor een rotonde. Als een rotonde op de vergadertafel van de gemeente belandt gaat dit veelal over de verkeerstechnische functie. En voorbeeld is een niet nader te noemen rotonde die prima functioneert maar niet aan de normen lijkt te voldoen. Ik vind dat er naast de verkeerskundige rol van een rotonde ook meer aandacht voor de inpassing of aankleding moet zijn.


Het middelpunt van een rotonde is een loze ruimte waar de gemeente Putten geen weg mee lijkt te weten. De invulling is zeer divers, onkruid, hoogspanningsmast of bordjes van Putten Bomendorp, maar dan zonder bomen op diezelfde rotonde.

Ik wil 1 rotonde specifiek noemen, de rotonde Henslare/Stationsstraat. Sinds de oplevering van de Henslare (2017) wappert nu alweer bijna 4 jaar de vlag van de aannemer. Nu is dat niet ongebruikelijk dat er bij de opening tijdelijk vlaggen worden geplaats van opdrachtgever en opdrachtnemer, maar dat de vlag van de aannemer jaren blijft staan is markant te noemen. Waarschijnlijk heeft de gemeente een goede financiƫle deal gemaakt met de aannemer, wel jammer dat het hier geen Puttense aannemer betreft.

De VVD in Putten is voorstander van het laten maken/onderhouden, of het sponsoren, zoals je dit ook kan noemen, van een rotonde door het bedrijfsleven. Dit wordt elders ook al gedaan.. Het schept commitment, wordt netjes onderhouden en gemeente en lokale ondernemers werken samen. Een win-win situatie!


Lees de hele column hier