Vragen over de N798

Vanuit De Stentor heeft de fractie van VVD Putten vragen gekregen over de N798, de provinciale weg die dwars door Putten loopt. Veilig Verkeer Nederland heeft geadviseerd om de snelheid structureel te verlagen. De provincie gaat daar vooralsnog niet in mee. 

De volgende vragen zijn gesteld:

  • Vindt de VVD-fractie ook dat de snelheid op de N798 structureel omlaag moet?
  • Wat doet de VVD-fractie (of de gehele gemeentepolitiek) om de provincie op andere gedachten te brengen?
  • Gaat u na het advies van Veilig Verkeer Nederland opnieuw actie ondernemen richting de provincie en vindt u dat nieuwe gesprekken noodzakelijk zijn?

Onze beantwoording:

Wij vinden het vreemd dat Putten als dorp is ontwikkeld met woonwijken aan beide zijden van een drukke provinciale weg zonder veilige oversteekplaatsen. De Nijkerkerstraat snijdt Putten in tweeën. Het zou logisch zijn deze bij de bebouwde kom te betrekken en te zorgen voor een eventuele rondweg.

Wij zijn van mening dat de snelheid op het hele traject Nijkerkerstraat tussen de Hersteld Hervormde Kerk (Henslare) en de BP benzinepomp t.h.v. de Harderwijkerstraat structureel naar beneden moet, of 60 km/h of zelfs 50 km/h.

Er moeten daarnaast veilige oversteekplaatsen komen op de Nijkerkerstraat, neem als voorbeeld de oversteek bij de Hoofdlaan, hier zijn helaas al teveel ongelukken gebeurd. Kijken we naar de toekomst, de bouw van een nieuwe sporthal op locatie de Meeuwen, dan is het verstandig om meerdere veilige oversteekplaatsen te maken zodat kinderen uit o.a. de wijken Bijsteren en Rimpeler veilig kunnen oversteken. De snelheid omlaag en fietsers voorrang geven op de rotondes is misschien een eerste stap.

Parallel hieraan moet worden gewerkt aan een rondweg om straks de nieuwe woonwijk Halvinkhuizen goed bereikbaar te maken, maar ook om verkeer via een andere route naar bijvoorbeeld Voorthuizen te laten rijden.

Als VVD Putten hebben we goede banden met zowel de provincie als de landelijke overheid. We zijn 4 jaar weggeweest, maar gaan ons inzetten voor een goed en beter Putten!